Jakthund avlossar skott som dödar jägare i bil – råkade i baksätet trampa på gevär som var laddat

  26 januari 2023, kl 12.15

  I lördags var rörmokaren Joseph Smith i Sumner County, Kansas, på väg ut för att jaga, men det slutade olyckligt redan innan han kom iväg. Polisen larmades till platsen med anledning av skottlossning; de fann honom svårt skadad i sin bil, skjuten i ryggen.

  ”En hund som tillhörde pickupens ägare trampade på geväret, vilket fick vapnet att avfyras. Det avlossade skottet träffade passageraren, som dog av sina skador på platsen”, säger den lokala polisen, rapporterar AFP. ”Förundersökningen visar att det är en jaktrelaterad olycka.”

  ”Det var inte svårt att älska Joe eftersom han alltid fick dig att känna att du var unik, och aldrig lämnade en konversation utan att låta dig veta att han älskade dig”, sa Smiths syster, enligt Daily Mail. Rörmokarfirmans chef, Chris Brown, säger vidare ”Jag har varit rörmokare länge och träffat många olika killar, men jag har aldrig träffat någon som Joe. Jag är övertygad om att det nog inte finns en till som han.”

  Brown har startat en Gofundme-insamling till familjens begravningskostnader, och för att ”tillåta Joes familj att sörja utan bördan av ekonomisk stress”.

   

   

  Fler notiser