En tolv kvadratmeter stor garageplats på Östermalm i Stockholm säljs för tre miljoner kronor – månadsavgift tillkommer

  25 januari 2023, kl 13.15

  Bil är viktigt, särskilt inne i Stockholm city, men det kan ibland vara litet knepigt att hitta en parkeringsplats. Och om man har en bil modell dyr, så kan det vara tryggt med ett eget garage. Men då kostar det.

  ”Det här är den dyraste jag har sålt”, säger mäklaren Denise Edlind till Expressen, som just har avyttrat en parkeringsplats i ett garage på Östermalm. Två budgivare kämpade länge, tills en av dem kunde komma till skott med ett pris på tre miljoner kronor. Troligen ligger smärtgränsen där, för en annan garageplats i närheten för fyra miljoner kronor förblir osåld.

  Men vad är väl ett garage på Östermalm, jämfört med till exempel New York? En egen garageplats har blivit en eftersträvansvärd statussymbol i staden, skriver The Wall Street Journal. Lokala fastighetsmäklare har inga problem att förse intresserade en plats för sin bil för upp till tio miljoner kronor.

  För dig som föredrar Sydney, med en av världens högsta bostadspriser, blir det litet billigare, där ett centralt garage kan bli ditt för drygt fem miljoner kronor, enligt Supercar Blondie. Men då finns det plats för två bilar.

   

   

  Fler notiser