Andlig ledare i Kanada åtalas för sexuella övergrepp mot kvinnliga lärjungar; en möjlighet att uppnå religiös förståelse

  25 januari 2023, kl 14.00

  John de Ruiter, ledare för en religiös organisation i Kanada som omsätter flera tiotals miljoner kronor om året, har arresterats. Enligt nyhetskanalen The Globe and Mail anklagas han för fyra fall av sexuella övergrepp mot kvinnor i hans sammansvetsade gemenskap av anhängare.

  ”Den anklagade informerade vissa kvinnliga gruppmedlemmar om att han av en ande var hänvisad att ägna sig åt sexuell aktivitet med dem. Att ha sex med honom skulle ge kvinnorna en möjlighet att uppnå ett högre andligt tillstånd”, säger polisen i Edmonton i uttalande.

  Den tidigare skomakaren har under de senaste 25 åren samlat hängivna anhängare från hela världen. Han beskriver sig själv som ”det levande förkroppsligandet av sanningen”. Hans imperium, som började med personliga möten, pamfletter och kassettband, har vuxit till att omfatta betalda livesändningar, sociala media, konferenser och John de Ruiter TV.

  En av anhängarna, Anina Hundsdoerfer, försvann 2017 och hittades sedan död. Hon skrev i sin dagbok att hon haft ett sexuellt förhållande med de Ruiter, och familjen tror att det rör sig om ett självmord.

   

   

  Fler notiser