15-årig amerikansk flicka får upp till nio års fängelse när hon knivmördar hejarklacksrival; långvarig rivalitet orsaken

  25 januari 2023, kl 10.31

  Den amerikanska tonårsflickan fick sin dom i går, efter att 2022 ha knivhuggit 16-åriga hejarklacksrivalen Kayla Green i samband med en skolfest. Det var efter en parad i Virginia som ett stort bråk utbröt på kvällen. 15-åringen knivskar sin rival i magen, som senare avled på sjukhuset. Nu väntar tre till nio år i fängelse.

  Anledningen till det ödesdigra brottet är ”En långvarig rivalitet mellan två hejarklackslag i staden Mount Vernon”, sa domaren under rättegången, enligt CBS New York. 15-åringen, vars namn inte publicerats, hade en historia av våldsamt beteende, och visade bland annat upp kniven hon senare skulle använda på sociala medier.

  Åklagaren sa att det inte finns något sätt att förstå anledningen till dådet. ”Detta var ett avsiktligt, meningslöst och ondskefullt avsiktligt brott, som har orsakat omätlig smärta.”

  15-åringen var ångerfull när hon under rättegången gråtande sa: ”Jag tänker på alla de val jag kunde ha gjort den dagen som skulle ha lämnat Kayla vid liv, och räddat hennes familj från denna hjärtesorg. Men det är därför alla är här i dag, för att jag gjorde dåliga val.”

   

   

  Fler notiser