Transaktivister vill ta bort Aretha Franklins låt A Natural Woman från Apple Music och Spotify då texten är stötande

  24 januari 2023, kl 11.15

  Passar Aretha Franklins låt (You Make Me Feel Like) A Natural Woman in i vårt inkluderande samhälle? Den förmodade aktivistgruppen Trans Cultural Mindfulness Alliance stämplade på Twitter i förra veckan balladens text som stötande, med hänvisning till att transpersoner kan känna sig kränkta.

  ”Aretha Franklins låt ‘Natural Woman’ från 1968 vidmakthåller flera skadliga anti-transstereotyper”, twittrade organisationen, enligt New York Post. ”Det finns inget något som en ’naturlig’ kvinna.” Budskapet fortsatte: ”Sången har hjälpt till att inspirera till skada mot transpersoner. TCMA begär att den tas bort från Spotify och Apple Music.”

  Enligt ett meddelande till New York Post i går skrev en av de bakom kontot, som inte uppgav sitt riktiga namn, att ”detta är satir”. Kontot grundades i januari, och består ”uteslutande av transindivider, och främjar kulturella förändringar för att säkerställa transindividers inkludering”.

  I går eftermiddag ändrades beskrivningen till “parodi/satir”, vilket är en direkt motsägelse till en nu raderad tweet, där de hävdade att det inte var ett parodikonto.

   

   

  Fler notiser