Spotify och Tiktok minskar antalet anställda under denna vecka, sällar sig till Alphabet, Amazon Microsoft, Twitter

  24 januari 2023, kl 08.45

  För att dra ner på kostnaderna planerar både Spotify och Tiktok att säga upp delar av personalen så snart som denna vecka, rapporterar Reuters. Tidigare har Googles ägare Alphabet samt Amazon, Microsoft och Twitter meddelat att de ska säga upp tusentals anställda.

  Det framgår inte hur många som berörs av uppsägningarna, men enligt Spotifys resultatrapport för tredje kvartalet har företaget 9 800 anställda. Tiktoks kinesiska ägare Bytedance ska enligt uppgift ha 5 000 anställda.

  Spotify började intressera sig för betalda poddprenumerationer under 2019, skriver Irish Independent, och har sedan dess plöjt ner flera miljarder kronor för att locka till sig poddnätverk, ta fram programvara och få rättigheterna till populära program som The Joe Rogan Experience, och Armchair Expert med gäster som Barack Obama och prins Harry.

  Ändå har Spotifys investeringar prövat investerarnas tålamod. Aktierna föll med 66 procent förra året när investerare frågade när de skulle börja se någon avkastning. Spotifys ledning sa i juni att deras poddverksamhet skulle bli lönsam under de kommande ett till två åren.

   

   

  Fler notiser