Regeringen satsar på ”internationell informationskampanj” – mål: personer utan skyddsskäl ska inte söka sig till Sverige

  24 januari 2023, kl 10.11

  I dag saknar två tredjedelar av dem som kommer till Europa skyddsskäl. Många av dem kommer att tvingas återvända och ännu mer så med den svenska politiken under den här regeringen och samarbetspartiet, sade migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) på tisdagsmorgonens pressträff.

  Syftet med pressträffen var att informera om en kampanj som regeringen nu genomför. Den vänder sig till utlandsmyndigheter, utländska medier och utländska ambassader i Sverige. Målet är att beskriva exakt för hur den svenska migrationspolitiken ser ut och kommer att se ut, och att det handlar om stramare regler för anhöriginvandring, skärpta försörjningskrav och skärpta krav för medborgarskap.

  Malmer Stenergard menade att informationskampanjen kommer att minska mänskligt lidande för dem som i dag försöker få en bättre tillvaro med flyktingsmugglares hjälp:

  Ändå kommer de att sedan behöva återvända. Om de får information om vilka regelverk som gäller här så minskar vi risken för lidande för de här personerna och kan i större utsträckning fokusera på dem som verkligen har skyddsskäl.

   

   

  Fler notiser