Nytt dödligt dåd i Kalifornien; sju personer mördas och en skadas vid skottlossning på två plantskolor, misstänkt häktad

  24 januari 2023, kl 10.45

  En missnöjd arbetare skjuter ihjäl sju arbetskamrater och skadar ytterligare en på två plantskolor i norra Kalifornien under måndagseftermiddagen, rapporterar New York Post. Den misstänkte, identifierad som 67-årige Chunli Zhao, överlämnade sig senare till myndigheterna.

  Zhao tros ha agerat ensam och ”samarbetade fullt ut” med utredarna efter hans arrestering, sa den lokala polischefen Christina Corpus vid en presskonferens i går kväll. Det är inte klart hur de två plantskolorna är knutna till varandra, men den misstänkte arbetade på en av dem.

  Offren var anställda vid anläggningarna, och några bodde också där med sina familjer, sa Corpus. Zhao hittades på en parkeringsplats, och överlämnade sig till polisen utan incidenter. Ett skjutvapen hittades i hans bil. ”Det var lantarbetare som drabbades”, sa ordföranden i kommunen, David Pine, vid en presskonferens. ”Det fanns barn på platsen för händelsen.”

  På mindre än tre veckor har sex massmord skett hittills i år i USA, enligt en databas sammanställd av AP, USA Today och Northeastern University – antalet döda är nu uppe i 39 personer.

   

   

  Fler notiser