Frankrike protesterar mot den föreslagna pensionsreformen – en man förlorar testikeln efter sammandrabbningar med polis

  24 januari 2023, kl 09.45

  Tiotusentals människor marscherade i Paris i torsdags, och protesterade mot president Macrons plan att förlänga pensionsåldern från 62 till 64 år. Nu står Frankrikes brottsbekämpande myndigheter inför förnyade anklagelser om överdrivet våld, meddelar The Guardian.

  Bilder och filmer från demonstrationerna visar en polis som slår en ung man på marken mellan benen, och sedan går därifrån. Mannen ses hålla i en kamera. Läkare var tvungna att amputera ena testikeln på honom, enligt mannens advokat.

  ”Detta är inte ett fall av självförsvar eller en nödvändighet. Beviset finns i bilderna vi har, och det faktum att han sedan inte greps”, säger advokaten Lucie Simon. Paris polischef Laurent Nunez beordrade en undersökning av omständigheterna kring händelsen. Regeringens talesperson Olivier Veran betonar ”behovet av att förstå de förhållanden under vilka detta ingripande inträffade”.

  Franska brottsbekämpande myndigheter har länge använt vad som ses som en överdriven våldsanvändning. Polisförbund hävdar i sin tur att medlemmarna ofta är offer för våld som begås av människor de är ämnade att skydda.

   

   

  Fler notiser