Katastrofsiffror för Kristerssons regering i ny mätning – förtroendet nere på 23 procent, en minskning med elva procent

  24 januari 2023, kl 12.05

  Torbjörn Sjöström, vd för Novus, säger att nedgången i förtroende för regeringen är anmärkningsvärd – och menar att det finns två orsaker till det minskade förtroendet:

  De här diskussionerna kring vallöften och att man kanske framför allt inte lyckats lösa elpriserna har ju skadat förtroendet för regeringen. Men annars är det väldigt mycket partipolitiska värderingar som ligger bakom om man har förtroende eller inte.

  Det är ett rejält tapp. De har inte lyckats bryta det partipolitiska filtret som ligger över dem trots att de är ministrar och ska representera hela landet.

  Att förtroendet för regeringen nu är nere på 23 procent innebär en minskning sedan mätningen i oktober med elva procent. Samtidigt har 53 procent lite eller ganska lite förtroende för regeringen.

  Torbjörn Sjöström, menar också att det är medias rapportering som styr förtroendets utveckling.

  När det gäller förtroende för enskilda ministrar toppar Ulf Kristersson (M). 29 procent säger att de har mycket eller ganska stort förtroende för Kristersson. 48 procent uppger att de har mycket eller ganska lite förtroende för statsministern.

   

   

  Fler notiser