Brittisk trippelmördare är inte 21 år, utan fyra år äldre – den afghanska asylsökande mannen terroriserade klasskamrater

  24 januari 2023, kl 17.45

  Lawangeen Abdulrahimzai dömdes i går för att ha mördat en man i ett bråk om en elsparkcykel. Under rättegången kom det fram att han mördat två andra afghaner i Serbien, under ett gräl om att ta sig in i Tyskland, innan han sedan ansökte om asyl i Storbritannien, meddelar Daily Mail.

  Han lämnade Afghanistan 2015, och hade tidigare ansökt om asyl i Norge men avvisats. Han var då efterlyst i Serbien. Han anlände utan dokument till Storbritannien, och vid ankomsten uppgav han sin ålder till 14 år, när han i själva verket fyllt 18.

  Abdulrahimzai placerades i ett fosterhem, och skickades sedan till skolan. Där misshandlade han en klasskamrat, som sedan hölls hemma av sina föräldrar. ”Barnen var livrädda för honom, och visste att han var mycket äldre än han låtsades vara”, sa en mamma till The Sun.

  ”Det här är ett chockerande fall. En man har dött i brist på några grundläggande kontroller i polis- och underrättelsedatabaser”, säger parlamentsledamoten Simon Fell till Daily Mail. ”Personer med kriminell bakgrund ska identifieras och nekas inresa. Det här kan helt enkelt inte tillåtas hända igen.”

   

   

  Fler notiser