Två män förlorar livet under förbjudna tuppfäktningar i Indien som tillåts med regeringens goda minne, trots hasardspel

  23 januari 2023, kl 12.45

  Under den tre dagar långa skördefesten i Indien badas inte bara korna och får hornen polerade, många deltar också i förbjudna tuppfäktningar. En av dem var Gande Suryapraksha Rao, som förberedde sin tupp genom att knyta fast vassa rakblad vid tuppens sporrar. Det blev det sista han gjorde i detta liv.

  Den uppskattade tuppen blev plötsligt skrämd av den myllrande folkmassan, flaxade vilt omkring sig och skar sönder Raos ben – blodet flödade. Han fördes omedelbart till sjukhus, men förklarades död vid ankomsten.

  Vid en annan tuppfäktning under festivalen råkade en åskådare, K Padmaraju, stå litet för nära tupparnas slagsmål. En av dem attackerar plötsligt honom istället för motståndaren, och han försöker freda sig. Också här snittas benet upp, liksom ena handleden, och han lämnade jordelivet i ambulansen.

  Vadslagning är vanligt i samband med tuppfäktningarna, vilka egentligen är förbjudna om tupparna förses med knivar eller rakblad. De fortsätter dock med regeringens goda minne, och uppskattas av rika som fattiga, kändisar såväl som bybor. Sprit och hasardspel ingår också i underhållningen.

   

   

  Fler notiser