Japansk regeringstjänsteman får skäll av mamma när han har händerna i fickorna vid premiärministerns möte i Washington

  23 januari 2023, kl 13.30

  Mammor har koll, det vet Seiji Kihara, en högt uppsatt tjänsteman i den japanske premiärministerns stab. Hon ringde upp sonen efter att ha sett ett pressmöte i Washington. Hon skämdes och föreslog att han skulle ”sy ihop sina fickor”. Han har nu officiellt bett om ursäkt för att han hade händerna i fickorna.

  Incidenten inträffade när Japans premiärminister Fumio Kishida besökte Washington, hans första toppmöte med president Joe Biden. Under en presskonferens ses Kihara stå i bakgrunden med händerna parkerade i fickorna, och titta upp i himlen under tiden premiärministern talar med pressen.

  Efter ett tag ses Kishida vända blicken till reportrarna och verkar nicka strax innan han tar upp händerna, och drar upp byxorna. Det hade kunnat stanna där, om inte Asahi Shimbun, en av de tre största japanska tidningarna, lagt upp ett klipp på sitt Twitter-konto.

  Tidningens läsare var inte nådiga, och anklagade honom för dåligt uppförande. Också Tokyos första kvinnliga guvernör, Yuriko Koike, fick ovett när hon värmde händerna i jackfickorna efter att ha gratulerat vinnaren i Tokyo Marathon, 2019.

   

   

  Fler notiser