Gärningsmannen bakom en av de värsta masskjutningarna i Los Angeles moderna historia är död – tog livet av sig i sin bil

  23 januari 2023, kl 14.15

  Jakten på skytten började efter att han öppnade eld inne i en dansstudio i Los Angeles vid tiotiden i lördags kväll, där tio människor dödades och tio andra skadades. Skytten, 72-årige Hemet-bo Huu Can Tran, besökte ofta studion, sa en bekant samt mannens tidigare fru till CNN.

  20 minuter efter attentatet gick skytten vidare till en annan dansstudio, säger polischefen Robert Luna till Los Angeles Times. ”Den misstänkte gick in där, förmodligen med avsikten att döda ytterligare två personer. De avvärjde attacken, tog hans vapen och sedan sprang den misstänkte iväg.”

  På söndagen hittades den bil som sågs lämna platsen för skottlossningen, men när polisen försökte få kontakt med föraren hördes ett skott inifrån fordonet. Kort därefter konstaterades att mannen tagit sitt eget liv; i bilen fanns det vapen som användes vid den första attacken.

  ”Vi är fortfarande inte klara med motivet, och utredningen fortsätter”, avslutar Robert Luna. Samtidigt säger källor från polisen att den misstänkte nyligen besökte en polisstation i närheten av brottsplatsen, och sa att hans familj försökte förgifta honom.

   

   

  Fler notiser