Italienska Juventus FC utreds för bokföringsbrott – får 15 poängs avdrag den här säsongen, hamnar i mitten av tabellen

  22 januari 2023, kl 10.19

  Det italienska fotbollsförbundet och landets åklagarmyndighet utreder nu Juventus FC för bokföringsbrott efter att ha manipulerat marknaden, och för falsk bokföring i samband med flera spelarövergångar, rapporterar dagstidningen Gazzetta dello Sport.

  Åklagarmyndigheten har kommit fram till att brotten ska leda till 15 poängs avdrag den här säsongen. Det är sex poäng fler än vad italienska fotbollsförbundets åklagare, Giuseppe Chinés, krävde tidigare. Juventus ligger just nu på tredje plats i Serie A-tabellen med 37 poäng, och hamnar med poängavdraget på elfte plats.

  Klubben har också tidigare utretts för att ha överdrivit övergångssummor för spelare för att öka sin kapitalvinst, men friades då av fotbollsförbundet. Efter att nya bevis hittats återupptogs utredningen.

  I november 2022 avgick hela Juventus styrelse i samband med att ekobrottsmyndigheten och polisen intresserade sig för klubben. Den tidigare ordföranden Andrea Agnelli var också pådrivare till det hårt kritiserade ”Super League”-projektet, där tolv av Europas största klubbar gick ihop för att skapa en ny internationell superliga.

   

   

  Fler notiser