Buzz Aldrin, som blev den andre mannen att gå på månen, gifter sig med sin 30 år yngre käresta – och drömmer om Mars

  22 januari 2023, kl 15.00

  I fredags meddelade astronauten Buzz Aldrin, via ett inlägg på Facebook, att han gift sig med sin hjärtevän på 93-årsdagen. ”Jag är glad att kunna meddela att min långvariga kärlek och partner, Anca Faur, och jag har knutit hymens band. Vi förenades i heligt äktenskap i en liten privat ceremoni i Los Angeles, och är lika upprymda som tonåringar som rymmer.”

  Inlägget åtföljdes av flera bilder på det nygifta paret, med 53 000 hyllningar på Facebook. Faur, som har en doktorsexamen i kemiteknik, har varit vice vd på Buzz Aldrin Ventures under de senaste fyra åren, rapporterar Reuters. Äktenskapet med Faur, 63 år, är hans fjärde.

  Aldrin vann ära och berömmelse när han 20 minuter efter astronautkollegan Neil Armstrong blev den andra människan att promenera på månen, 1969. Han vill sedan länge se ett bemannat uppdrag till Mars.

  Den intensiva uppmärksamheten efter Apollo 11-uppdraget för 54 år sedan ledde under en period till depression och alkoholism. Han är känd för sina många offentliga framträdanden, författare till nio böcker och är fortfarande en förkämpe för fortsatt utforskning av rymden.

   

   

  Fler notiser