Netflix nixar lösenordsdelning; förutspår att du antagligen slutar titta om du delar ett konto med någon annan användare

  21 januari 2023, kl 18.30

  Efter en tuff period för Netflix börjar ekonomin bli bättre, det meddelade företaget i sin senaste resultatrapport. En del av tillväxten kan grunda sig i insatser som en ny, billigare annonsfri nivå, såväl som hotet om ett förbud mot lösenordsdelning, meddelar Independent. Efter ett begränsat test i Latinamerika ska stoppet för delade lösenord rullas ut bredare.

  Netflix har alltid förbjudit kontodelning i sina regler, vilket kräver att ett konto endast används av ett hushåll. Samtidigt har regeln aldrig upprätthållits, tills nu. Netflix uppger att mer än 100 miljoner hushåll delar sina konton, och att det ”undergräver vår långsiktiga förmåga att investera i och förbättra Netflix, samt bygga upp vår verksamhet.”

  Nu införs nya funktioner som hindrar tittare från att dela konton, och letar efter personer som gör det. När ett delat konto upptäcks hindras användaren från att logga in, och uppmuntras att betala för ett eget konto.

  En effekt av detta blir antagligen att antalet gratistittare minskar, men sedan ordnar många av dem egna konton. Det sker enligt Netflix redan i Latinamerika.

   

   

  Fler notiser