Kalldusch för 12 000 anställda som sparkas i Alphabets globala stålbad – Googles huvudbolag ”expanderade för snabbt”

  21 januari 2023, kl 09.40

  Uppsägningarna uppgår till sex procent av Alphabets globala arbetsstyrka, enligt The New York Times. ”Vi anställde för en annan ekonomisk verklighet än den vi står inför i dag”, skrev Alphabets vd Sundar Pichai i ett memo till de anställda i dag.

  Pichai sa vidare att företaget expanderade för snabbt under pandemin, när efterfrågan på digitala tjänster blomstrade. ”Jag tar fullt ansvar för de beslut som ledde oss hit”, tillade han. 12 000 anställda får gå, och Alphabet sällar sig därmed till företag som Amazon, Meta, Microsoft, Twitter och andra som har aviserat att tiotusentals personer får söka sig nya möjligheter.

  Enligt Reuters har anställda i USA som berörs av nedskärningar redan fått besked via mejl om att de kan lämna in passerkortet när de går hem i dag. Processen kommer att ta längre tid i andra länder på grund av lokala anställningslagar.

   

   

   

  Fler notiser