Brasiliansk kvinna stenas till döds av sin ex-pojkvän inför sin femåriga dotter – ett av många mord på kvinnor i landet

  21 januari 2023, kl 14.00

  I onsdags hittades den 36-åriga Synara Souza död utmed en väg i staden São João do Jaguaribe, norra Brasilien. Hon stenades till döds av sin ex-pojkvän; den femåriga dottern såg på. Den misstänkte greps, och utredning pågår.

  Enligt nyhetskanalen O Povo var ex-pojkvännen inte nöjd med att Souza hittat en annan, och slog därför ihjäl henne med ett par stenar. Han stal sedan en motorcykel och flydde till sin fars hus, där han åt en bit mat. Polisen hittade sedan honom gömd under en säng, samt offrets mobiltelefon som mannen tagit för att ”se vem hon pratat med”.

  Mannen hade arrangerat ett möte med sin dotter och offret, på en plats långt från hennes bostad. Han erkänner brottet, men säger att han inte hade för avsikt att döda Souza.

  En undersökning av brottsstatistik för 2021, som Mirror tagit del av, våldtas en kvinna i genomsnitt var tionde minut, och en mördas var sjunde timme. FN uppmanade 2022 Brasiliens nya regering att stoppa den vanligt förekommande bristen på straff för brott som begåtts mot kvinnor. En uppgift från 2017 säger att en tredjedel av Brasiliens kvinnor utsatts för våld.

   

   

  Fler notiser