Skolundersökning i Skottland frågar sjuåringar om deras könsidentitet – man, kvinna, icke-binär, transperson eller annat

  20 januari 2023, kl 13.15

  Elever så unga som sju år ska tillfrågas om de identifierar sig som transpersoner eller icke-binära i en skolundersökning i Skottland. Grundskolebarnen som deltar i sex- och välmåendestudien får veta att ett svar på frågan är obligatoriskt för att gå vidare till nästa sida i undersökningen. Eleverna, som kan välja antingen man, kvinna, icke-binär, transperson eller annat, behöver inte ha någon förälder närvarande.

  Rasande föräldrar slog i går kväll ner på vad de kallar ”indoktrineringen” av små barn, som ”inte vet om de vill ha kycklingnuggets eller fiskpinnar till middag”, skriver Daily Mail. Det här skedde dagen efter att Maggie Chapman, ledamot i Skottlands parlament, öppnade dörren för att barn så unga som åtta år ska kunna byta kön.

  ”Själva undersökningen har väldigt få identifierande uppgifter, men den inkluderar ålder och kön för att hjälpa oss att identifiera lämpligt stöd”, sa en talesperson för Aberdeens kommunfullmäktige. ”Ett stort antal ungdomar […] identifierar sig som transpersoner eller icke-binära […] och vi ville se till att vi gav dem en möjlighet att svara öppet.”

   

   

  Fler notiser