Facebook tillåter numera bilder av nakna bröst för trans- och icke-binära personer, men inte för kvinnliga cispersoner

  20 januari 2023, kl 09.13

  Meta tillkännager nu en ny policy, där man tillåter trans- och icke-binära personer att visa sina nakna bröst på Facebook och Instagram. Däremot kommer man att också i fortsättningen förbjuda sådana inlägg från kvinnliga cispersoner; en person vars biologiska kön överensstämmer med dess juridiska, sociala och upplevda kön.

  Det är Metas övervakningsnämnd Oversight Board som slår fast policyn om innehållsmoderering och censur. ”Samma bild av kvinnliga bröstvårtor skulle vara förbjuden om den postades av en ciskönad kvinna, men tillåten om den postades av en individ som själv identifierar sig som icke-binär”, noterade styrelsen i sitt beslut.

  Meta får förlita sig på mänskliga granskare som ”snabbt ska bedöma både en användares kön, eftersom denna policy gäller för ’kvinnliga bröstvårtor’, och deras könsidentitet”, enligt styrelsen.

  ”Vi välkomnar styrelsens beslut i det här fallet”, säger en representant för Meta till New York Post. ”Vi vet att mer kan göras för att stödja hbtq+-gemenskapen, och det innebär att arbeta med experter och hbtq+-förespråkande organisationer om en rad frågor.”

   

   

  Fler notiser