Netflix erbjuder lön på upp till 3,7 miljoner kronor för jobb på privatjet; måste kunna lyfta tung last och jobba helger

  19 januari 2023, kl 15.00

  Netflix letar efter en ny kabinanställd till sin ”drömbesättning”, och är villig att betala upp till 3,7 miljoner kronor om året, rapporterar CBS News. Arbetsplatsen är ombord på ett av streamingjättens privata jetplan, en Gulfstream G550, med bas i San Jose, Kalifornien, nära företagets huvudkontor.

  Förutom traditionella ansvarsområden som att inspektera cockpit, kabinen och pentryt innan flygning, och genomföra säkerhetsgenomgångar med passagerarna, ingår också att ansvara för planets lastutrymme. Den som söker tjänsten måste därför kunna lyfta in väskor och annat som väger upp till 14 kg.

  Företaget säger att kandidater ska ”uppvisa en professionell representation av Netflix Aviation vid alla tillfällen”, och säger att sökande bör anamma Netflix kultur och kunna agera självständigt. Man ska också uppfylla kraven på diskretion.

  Rollen kräver ”flexibilitet att arbeta med ett varierat arbetsschema” med såväl inhemska som internationella flygningar, som ofta innebär arbete på helgdagar. Netflix har 30 kontor runt om i världen, inklusive platser som Madrid, Seoul, Tokyo, Mexico City och London.

   

   

  Fler notiser