Ukrainas inrikesminister bland de 16 personer som omkommer i helikopterkrasch utanför huvudstaden Kiev nu på morgonen

  18 januari 2023, kl 11.55

  Ukrainas inrikesminister var bland de 16 personer, inklusive två barn, som dödades när en helikopter kraschade nära en förskola utanför huvudstaden Kiev i morse. I en video som cirkulerade på nätet efter händelsen kunde man höra skrik på platsen, som förtärdes av en våldsam brand.

  Det finns inga omedelbara detaljer om orsaken till kraschen. ”Totalt är det för närvarande känt att 16 personer har omkommit”, sa chefen för den nationella polisen, Igor Klymenko, till AFP. Bland de döda finns flera höga tjänstemän från inrikesministeriet, inklusive inrikesminister Denys Monastyrskyj och hans förste viceminister, Jevgenij Yenin.

  Vid tidpunkten för kraschen befann sig barn och anställda på förskolan. 22 personer fördes till sjukhus, varav tio barn. Platsen för kraschen i staden Brovary ligger 20 kilometer nordost om Kiev. Ryska och ukrainska styrkor kämpade för kontroll över staden i de tidiga stadierna av Rysslands invasion, tills Rysslands trupper drog sig tillbaka i början av april.

  I helgen träffade en rysk missil ett bostadshus i den östra staden Dnipro, där 45 personer, varav sex barn, omkom.

   

   

  Fler notiser