Nix, du får aldrig få se en bil med registreringsskylten P3RK3L3 – samma sak med 3LCHOCK, LYXRUNK, STUL3N eller POLIZEI

  18 januari 2023, kl 12.45

  Totalt beviljades 3 412 nya personliga skyltar i Sverige under 2022, meddelar Transportstyrelsen, vilket är en minskning med tre procent jämfört med 2021. I dag finns det 25 343 personliga skyltar i landet, vilket är den högsta siffran sedan premiären 1988. Men det är långt ifrån alla förslag som godkänns.

  Det vanligaste skälet för ett avslag är att skylten väcker anstöt; den får inte anspela på alkohol, sex eller brottslighet. Av någon anledning dominerar dessa ansökningar på måndagar, skriver Göteborgs-Posten. ”Då kan vi se att en stor andel av de inkomna ansökningarna kommer från unga människor som har roat sig under helgen”, sa Eva Isaksen, utredare på Transportstyrelsen till GP för ett par år sedan.

  Bland de skyltönskemål som inte får pryda bilen finns bland annat KRÖKA, OBETALD, STUL3N, UR2 SLO och PUNANI. Dagsaktuella förslag som 3LCHOCK och FUCK EL fick inte heller gehör.

  Mc-entusiasten Anna Sofia Semrén berättar för SVT Nyheter att hennes förslag ASSNO1 märkligt nog inte godkändes. ”Jag tycker att den är fyndig. Jag heter ju Anna Sofia Semrén och är nummer ett, så jag fattar inte …”

   

   

  Fler notiser