Kanadensisk kvinna blir full och kraschar in i hus med bilen; skador för 100 miljoner kronor – stämmer cateringföretag

  18 januari 2023, kl 15.45

  Kanadensiska Daniella Leis hade säkert roligt på Marilyn Manson-konserten 2019, på Budweiser Gardens-arenan i Ontario. Efter att ha dragit i sig en rekorderlig mängd alkoholhaltiga drycker sätter hon sig en Ford Fusion, registrerad på sin far, och försöker ta sig hem i för hög hastighet på en enkelriktad gata.

  Efter tre kilometer kraschar Leis in i ett hus – mosar en gasledning som exploderar och förstör fyra hus samt skadar sju personer. Fallande glöd ledde till bränder i flera bostäder i närheten; hela kvarteret måste evakueras, och gas samt vatten stängdes av.

  ”De ekonomiska konsekvenserna av Leis agerande har varit enorma, med skador som sammanlagt närmar sig 100 miljoner kronor”, sa domaren under den efterföljande rättegången, rapporterar CBC News.

  Efter tre år i fängelse, och ytterligare tre år utan körkort, väntar nu skadeståndskrav från flera offer. Nu hävdar Leis och hennes far att om de döms att betala något, så ska cateringföretaget på arenan stå för pengarna. De anklagar nu de som sålde alkohol på arenan, med plats för 9 000 personer, för att sätta ”vinst före säkerhet”.

   

   

  Fler notiser