Supersnut var sexmonster – elitpolis i London avslöjas som serievåldtäktsman; kunde fortsätta ostört trots anmälningar

  17 januari 2023, kl 08.58

  Polismannen David Carrick, aktiv i styrkan som bevakar parlamentet och politiker, erkände tidigare i dag 49 fall av brott mot tolv kvinnor. Omfattningen av brotten, som sträcker sig över 17 år, gör honom till en av de värsta sexualförbrytarna i modern brittisk kriminalhistoria.

  Polismyndigheten i London erkänner också sin skuld, när de under Carricks alla år i tjänst inte agerade, trots återkommande klagomål. Ledningen fick vetskap om nio incidenter 2000–2021, men inga åtgärder vidtogs. Kvinnorna vågade inte göra en formell anmälan, eller slutade samarbeta med utredarna.

  David Carrick har erkänt 49 brott.

  ”Han använde det faktum att han var polis för att kontrollera och tvinga sina offer. Vi vet att de kände sig oförmögna att träda fram tidigare eftersom han sa till dem att de inte skulle bli trodda. Vi borde ha sett hans mönster av kränkande beteende, och eftersom vi inte gjorde det missade vi möjligheten att ta bort honom från organisationen”, säger biträdande polischef Barbara Gray till The Guardian.

  Domen kommer i februari, och den före detta polismannen riskerar ett långt fängelsestraff.

   

   

  Fler notiser