”Men det ser ju ut som en kuk!” – staty för 100 miljoner kronor som ska hedra Martin Luther King upprör USA:s svarta

  16 januari 2023, kl 12.30

  I fredags avtäcktes en 30 ton tung bronsskulptur i Boston för att hedra Martin Luther King Jr och hans fru Coretta Scott King. Den konceptuella konstnären Hank Willis Thomas verk Omfamningen föreställer en berömd kram de ikoniska medborgarrättsledarna gav varandra efter att King fick Nobels fredspris 1964.

  ”Mainstream-medier … rapporterade om det som att det hela var vackert, för de fick höra att de var tvungna att säga det”, berättade Seneca Scott, Corettas kusin, till New York Post. ”Men när den avtäcktes påpekade en liten pojke: ’Det är en penis!’”

  ”100 miljoner kronor bortslösade för att skapa en onanerande hyllning av metall till mina legendariska familjemedlemmar. Boston-debaclet kan vara en förklädd välsignelse, genom att avslöja lömskheten hos woke-rörelser som kommit att dominera det svarta Amerika.” säger Scott till magasinet Compact.

  ”Hur kunde någon misslyckas med att se att denna stora kuk ger väldigt få, om några, påtagliga fördelar för kämpande svarta familjer? Denna skulptur är ett särskilt uppseendeväckande exempel på woke-rörelsens känslolöshet och fåfänga”, avlutar Scott.

   

   

  Fler notiser