Skräckslagna besökare vid begravning i London tar skydd när beväpnade män börjar skjuta in i folkmassan – hämndattack

  16 januari 2023, kl 11.45

  Polisen larmades i fredags eftermiddag till en begravning Euston i centrala London, efter att beväpnade män långsamt åkt förbi i en bil och öppnade eld mot begravningsgästerna. Det skedde samtidigt som de sörjande släppte upp vita duvor i luften. Fyra kvinnor skadades i skottlossningen, liksom två flickor, sju respektive tolv år gamla.

  Ceremonin som offren deltog i innan den chockerande attacken tros vara begravningen av en kvinna som dog i lungemboli, efter att nyligen ha rest från Colombia till Storbritannien. Vittnen som hävdar att de var inne i St Aloysius-kyrkan när händelsen ägde rum talade med en reporter från My London på platsen:

  Fresia Calderon, 50, dog i lungemboli i november 2022.

  ”Det var kaos. Det var hemskt. Ingen visste om det var en bomb eller en beväpnad man. Vi letade efter ställen att gömma oss. Vi smög in i alla hörn där vi fick plats. Vi åkte efter tio minuter, jag vågade inte [gå innan].”

  Enligt uppgifter kan gärningsmännen ha riktat in sig på en man som deltog på begravningen i fredags, som en del av en hämndattack. Det här är en av de värsta masskjutningarna i London på flera decennier, och en intensiv jakt på förövarna pågår.

   

   

  Fler notiser