Van Gogh, en enörad amerikansk pitbull, målar sig till ett nytt hem – efter ett hårt liv med hundkamp är han en kändis

  15 januari 2023, kl 11.02

  Den övergivna pitbullen Van Gogh gick lös på gatorna i en stad i Connecticut, när en arrangör av hundslagsmål plockade upp honom som en beteshund. Efter ett tag slängdes han ut på gatan, och hittades övergiven, skadad och blödande i ett dräneringsrör. Hans vänstra öra var så illa däran att det måste amputeras.

  Han fördes till Furever After Rescue, som tar hand om djur som behöver en trygg familj. ”Trots allt han gick igenom älskade han fortfarande alla människor”, sa grundaren Jaclyn Gartner till Fox News. Men det var svårt att hitta någon som kunde adoptera den skadade hunden.

  @nowthis

  Van Gogh has lived with a foster family for months since first coming to @Happily Furever After Rescue — so the rescue held an art gallery full of pieces by Van Gogh himself to try and find him his fur-ever family ??#rescue #dog #pup

  ♬ Soft And Soothing Background Music – u2m_studio

  Ett försök med att låta Van Gogh måla några tavlor drog dessvärre inte någon större publik till hundhärbärget, berättar Gartner, men efter att ha berättat om sitt misslyckande på Facebook såldes samtliga Van Goghs konstverk slut på några minuter.

  Till slut hittade hunden äntligen ett hem hos Jessica Starowitz, som tidigare har tagit om hand om djur som behöver kärlek och ett tryggt hem. Konstnärskarriären har pausats ett tag, istället arbetar Van Gogh på att lära sig lita också på andra hundar, inte bara människor.

   

   

  Fler notiser