Ett flygplan med 72 personer ombord kraschar i Nepal – ”Räddning pågår, vi vet inte just nu om det finns överlevande”

  15 januari 2023, kl 13.00

  Tidigare i dag kraschade ett flygplan med 72 personer ombord i Nepal, enligt Yeti Airlines. ”Det finns 68 passagerare ombord, och fyra besättningsmedlemmar. Räddning pågår, vi vet inte just nu om det finns överlevande”, säger flygbolagets talesman Sudarshan Bartaula till AFP. 67 dödsfall har bekräftats.

  Bartaula sa att planet kraschade i centrala Nepal. Enligt den lokala tjänstemannen Gurudutta Dhakal brann vraket, och räddningsarbetare försöker släcka branden. ”Räddningspersonal har redan nått dit, och försöker släcka branden. Alla myndigheter är nu fokuserade på att först släcka elden, och rädda passagerarna.”

  Filmer som delas på sociala medier visade lågor på marken, och svart rök som väller upp mot himlen, uppenbarligen från vrakdelar utströdda över olycksplatsen. AFP kunde inte omedelbart verifiera bilderna.

  Under de senaste åren har Nepals flygindustri blomstrat, och transporterar varor och människor mellan svåråtkomliga områden, såväl som utländska vandrare och klättrare. Samtidigt plågas industrin av bristande utbildning och eftersatt underhåll. EU har därför förbjudit alla nepalesiska flygbolag från sitt luftrum.

   

   

  Fler notiser