Libysk man som ska utvisas från Frankrike går till attack på järnvägsstation – knivhugger sex personer, skjuts av polis

  13 januari 2023, kl 09.33

  En chockerande video visar en vild knivattack av en libysk migrant mot tågpassagerare vid Eurostars huvudnav, med tåg från Paris till London. Filmer visar ögonblicket då angriparen, som hävdar att han heter Mohamed Amine, knuffar en icke namngiven man till golvet i Gare du Nord, innan han upprepade gånger knivhugger honom, rapporterar Daily Mail.

  Mannen fortsätter sätta kniven i fem andra personer, innan polisen till slut tvingas skjuta honom. Gärningsmannen beordrades lämna landet förra året, efter att ha blivit dömd för ett flertal brott, inklusive skada på egendom. Han struntade i utvisningsbeslutet, och dök i onsdags upp på järnvägsstationen strax före klockan sju på morgonen.

  Ett vittne sa att någon tog fram en kniv och attackerade människor på perrongen. ”Jag tog hand om det första offret som blivit sårat.” Det skedde 06.42, och angriparen gick sedan till angrepp mot fyra civila och en gränspolis, innan en polis sköt honom. Det skedde en kort minut efter den första attacken.

  Frankrike har sedan 2015 en ökad säkerhetsberedskap, efter en rad dödliga attacker från islamistiska terrorister.

   

   

  Fler notiser