Kanadensisk kvinna stjäl tid från sin arbetsgivare – upptäcks av omstridd programvara, beordras nu ersätta företaget

  13 januari 2023, kl 13.15

  En kanadensisk kvinna, som jobbade hemifrån som revisor i British Columbia, får nu kompensera sin tidigare arbetsgivare för tidsstöld, skriver The Guardian. En kontroversiell app i datorn såg att hon inte alls jobbade de timmar hon rapporterade in till chefen.

  När Karlee Besse fick sparken förra året begärde hon 36 000 kronor i ersättning för obetalda löner och avgångsvederlag, och gick till domstol. Men företaget, Reach CPA, berättade under förhandlingarna att Besse registrerat mer än 50 timmar som ”inte verkade ha lagts på arbetsrelaterade uppgifter”.

  Arbetsgivaren spårade de distansanställdas arbete på företagets bärbara datorer med programvaran Timecamp. En analys ”identifierade oegentligheter mellan hennes tidrapporter och loggarna”.

  Besse sa att hon ibland skrivit ut dokument och arbetat med dem manuellt, men få utskrifter fanns loggade i programmet, som också skiljer på arbete och till exempel strömmade filmer. Hon erkände då att hon förfalskat tidrapporterna, och får istället betala tillbaka 17 000 kronor till arbetsgivaren som en del av tidigare förskott hon fått.

   

   

  Fler notiser