Bolivias statliga flygbolag anlitar synsk person för att hitta försvunna katten Tito – mediet säker på att missen lever

  13 januari 2023, kl 10.16

  Boliviana de Aviación, helägt av staten, tar hjälp av en synsk person specialiserad på kommunikation mellan människor och djur för att hitta den försvunna katten Tito. Ägaren Andrea Iturre berättade att flygbolaget slutade leta efter en vecka. Däremot betalar de hennes omkostnader medan hon fortsätter jakten på katten.

  Den klärvoajante, som har kontakt med Iturre via Whatsapp, säger att Tito fortfarande lever, rapporterar The Guardian. Men än så länge finns inga spår av den försvunna missen.

  Händelsen förlöjligas på sociala medier, och flygbolaget får kritik. Landets vänsterregering har förstatligat företag, och skapat dussintals fler statliga verksamheter. Regeringen säger att statligt ägda företag genererar resurser, hjälper Bolivia att finansiera sina sociala program och blir motorn för ”en ny ekonomisk arkitektur i landet”.

  Oppositionen hävdar att statliga företag drivs för politiska syften, och att man förlorar pengar i processen. Bolivias statliga företag sysselsätter mer än 35 000 personer, ett betydande antal i ett land där den stora majoriteten arbetar inom den informella sektorn.

   

   

  Fler notiser