Universitetsstudent skapar app som kan avgöra om Chat GPT ligger bakom texter eller inte – snart slutfuskat på skolorna

  12 januari 2023, kl 12.15

  Edward Tian, en 22-årig student vid Princeton University, har tagit fram en app för att upptäcka om en text är skriven av Chat GPT eller inte. Han vill bekämpa vad han ser som en ökning av AI-plagiat. ”Det är så mycket Chat GPT-hype på gång. Är det här eller det här skrivet av en AI? Vi som människor förtjänar att veta!” twittrade Tian när han introducerade sin app GPT Zero.

  Tian släppte GPT Zero den 2 januari, och hittills har mer än 30 000 personer provat boten. I en demonstrationsvideo jämförde Tian appens analys av en text i The New Yorker med ett Linkedin-inlägg skrivet av Chat GPT. Den nya boten kunde framgångsrikt avgöra vem som skrev vad, skriver NPR.

  Han är inte ensam i kapplöpningen med att upptäcka AI-plagiat och förfalskning. Open AI, utvecklaren av Chat GPT, har också signalerat ett åtagande om att förhindra AI-plagiat. I december avslöjade forskaren Scott Aaronson vid Open AI att de arbetar på ett sätt att märka Chat GPT-genererad text med en ”osynlig hemlig signal” för att identifiera dess källa.

  De skolansvariga i New York blockerar redan åtkomsten till Chat GPT via skolornas nätverk.

   

   

  Fler notiser