Universitet i Oxford stänger dejtingsajten Oxshag för ”undersexuella” studenter – dataintrång avslöjar namn och e-post

    11 januari 2023, kl 08.38

    I söndags var det premiär för en sajt för tillfälligt sex med 21 000 studenter vid universitet i Oxford. Den bakom satsningen anklagas nu för integritetsintrång, då någon delat en databas med både studenternas och lärarnas namn samt e-postadresser, skriver Daily Mail.

    Oxshag var en anonym förmedlingstjänst som lanserades av studenter; de lovade att hjälpa ”överarbetade och undersexuella” studenter att hitta kärleken ”utan begränsningar”. För 35 kronor kunde den som registrerade sig välja upp till 20 studenter eller anställda de var intresserade av, och skicka in namnen till webbplatsen för att få kontakt.

    Oxshags skapare stänger ned tjänsten för den innevarande terminen, men lovar att göra ett nytt försök nästa termin om opinionen vänt.

    Många uppskattade inte att webbplatsen offentligt listade samtliga på universitetet, med elever, akademiker och kontorspersonal. Även om listan sammanställts med hjälp av allmänt tillgänglig information, så vill nu universitetet förbjuda andra att lagra och återanvända kontaktuppgifterna.

    Den okända webbmakaren har stängt ner webbplatsen, och säger att ”Det som kunde ha varit en rolig grej har nu förstörts av den högljudda minoriteten. De som är mest emot Oxshag är nog mest i behov av den.”

     

     

    Fler notiser