Den amerikanska delstaten Louisiana kräver nu id-kontroll för att invånarna ska kunna se porr på nätet – ”folkhälsokris”

  11 januari 2023, kl 10.30

  För att hindra minderåriga från att komma åt internetporr har de styrande i Louisiana antagit en ny lag som kräver åldersverifiering. Invånarna måste bevisa att de fyllt 18 innan de besöker porrsidor.

  De styrande anser att porr är en folkhälsokris för yngre, då den ”bidrar till hypersexualisering av tonåringar och prepubertala barn, kan leda till låg självkänsla, störningar av kroppsbilden, en ökning av problematisk sexuell aktivitet i yngre åldrar och ökad lust bland ungdomar att engagera sig i riskfyllt sexuellt beteende”, skriver New York Post.

  Porrsajter måste avgöra om en besökare har fyllt 18 år, annars riskerar de att stämmas. Pornhub har redan infört en id-kontroll. ”Lagen i Louisiana kräver nu att vi verifierar åldern på användare som ansluter till vår webbplats från Louisiana”, står det på sajten. Besökaren måste verifiera sin ålder via en app som innehåller en digital kopia av körkortet.

  Alla tycker inte om att man måste tillhandahålla personlig information för att få tillgång till internetpornografi. Det är ännu oklart hur många yngre i Louisiana som inte känner till VPN-tjänster.

   

   

  Fler notiser