Krama och skaka hand med varandra tillåts inte på gymnasieskola i Essex – romantiska relationer förbjuds mellan elever

  11 januari 2023, kl 12.00

  En gymnasieskola i Essex har förbjudit all fysisk kontakt mellan elever, nu är det slut med kramar, hålla handen eller att skaka hand med varandra. Andra strikta regler inkluderar att elever som ertappas med att använda mobiltelefoner kan få dem inlåsta i ett kassaskåp resten av dagen.

  Efter att eleverna berättat för sina föräldrar om de nya reglerna skickade skolan så småningom ut ett brev till dem, rapporterar Essex Live. ”Om ditt barn vidrör någon annan, oavsett om de samtycker eller inte, så kan vad som helst hända. Det kan leda till en skada, få någon att känna sig väldigt obekväm eller att någon berörs olämpligt.”

  Föräldrar kritiserar reglerna och ifrågasätter skolans förklaring om att den uppmuntrar barn att bete sig ”professionellt”. Skolan hävdar dock att de flesta föräldrar och elever stöder policyn, och säger att den ”skapar ömsesidig respekt och uppmuntrar elever att bete sig professionellt som alla framtida arbetsgivare förväntar sig.”

  ”Vi försöker alltid arbeta nära föräldrar för att säkerställa att våra elever är säkra och lyckliga”, avslutar skolans rektor, Maggie Callaghan.

   

   

  Fler notiser