Kokain hittas i en av Jönköpings vårdcentraler; hyrläkare misstänks vara narkotikapåverkad under första veckan på jobbet

  11 januari 2023, kl 14.15

  I november kom en ny hyrläkare till en vårdcentral i Jönköping. Personalen upptäckte snart att han hade ett avvikande beteende, och man hittade kokain i en korridor. Läkaren, som inte hunnit med mer än några dagar på det nya jobbet, fick inte längre ha några patientkontakter.

  Personalen slog larm till chefen, och polisen kontaktades; läkaren fick sluta omedelbart. De kunde inte koppla kokainet till läkaren, men Region Jönköping väljer nu ändå att göra en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

  ”Polisen kunde inte knyta läkaren till narkotikan, och därför sa de att de inte kunde tvinga honom till provtagning”, säger Maria Eckerström Martinsson, läkaren som gjort anmälan till Ivo, till SVT Nyheter. ”Vi har haft kontakt med de patienter han träffat, och enligt de kontakterna har det varit ett korrekt medicinskt bemötande.”

  Läkaren har nekat till att han ska ha använt narkotika. Hyrläkarföretaget, som läkaren jobbat åt, har kontaktats. ”Även om polisen inte har kunnat knyta honom till narkotikan, så måste vi tänka på våra patienter och patientsäkerheten”, avslutar Eckerström Martinsson.

   

   

  Fler notiser