Kickstarter och Patreon portar artister som skapar AI-porr; stöld av upphovsrättsskyddat material, enligt sociala medier

  10 januari 2023, kl 09.15

  AI går uppenbarligen att använda till mycket, men allt går inte för sig. Artister som skapar pornografiska bilder med hjälp av AI slängs ut från Kickstarter och Patreon efter klagomål, meddelar New York Post. Hann samla in 600 000 kronor.

  Gruppen som vill skapa AI-porr, Unstable Diffusion, får nu lämna tillbaka pengarna till sina givare på Kickstarter. Just nu säger plattformen att de överväger hur projekt samverkar med upphovsrättsskyddat material, särskilt när konstnärers verk används av en AI utan samtycke.

  Också Patreon har stängt av gruppen, vars konto genererade 25 000 kronor i månaden. Pengarna användes för att träna den AI som används för att skapa innehållet.

  ”Medan Kickstarters kapitulation inför en högljudd grupp av artister gör oss besvikna kommer vi och våra supportrar inte att backa från att försvara friheten att skapa”, säger Unstable Diffusions vd Arman Chaudhry till Tech Crunch. De har uppdaterat sin webbplats så att supportrar kan bidra ekonomiskt direkt till artistgruppen. Chaudhry varnar också i ett meddelande på Discord för att allt fler inte vill se konst skapad av AI.

   

   

  Fler notiser