Inga mobiltelefoner i Storsjöbadet, Östersund – vid ett tillfälle fick en badvakt skrika åt en mamma att rädda sina barn

  10 januari 2023, kl 16.15

  Mobilen i handen om du går och badar? Inte om du besöker Storsjöbadet, Östersund, som är den senaste av många badanläggningar som inför mobilförbud. Det sker efter flera incidenter, bland annat fick en badvakt skrika åt en mamma att rädda sina barn, istället för att fortsätta fotografera dem i bassängen, säger badmästare Maritha Johannesson.

  ”Vi har föräldrar som pratar i telefon, och det är inte några korta samtal utan det kan röra sig om en halvtimme. De går omkring med telefonen, men kopplar bort sina barn”, säger Johannesson till Sverige Radio P4.

  Det kan räcka med ett ögonblick av ouppmärksamhet för att ett barn ska drunkna, poängterar hon i en intervju med SVT Nyheter. ”Barn förflyttar sig väldigt snabbt. Vuxna borde tänka på att koppla av, vara med barnen och lämna mobilen i väskan.”

  Det råder sedan länge fotoförbud både i omklädningsrum och i sim- och äventyrsdelen, men personalen hade svårt att kontrollera vad badgästerna gjorde med mobilerna. Mobilförbudet har eliminerat det problemet. ”Personer som inte vill ska inte riskera att hamna på bild”, avslutar Johannesson.

   

   

  Fler notiser