Goldman Sachs avskedar 3 200 anställda, de mest omfattande uppsägningarna i företagets historia – även mindre bonuspott

  10 januari 2023, kl 10.45

  Goldman Sachs hade, likt andra stora investeringsbanker, en boom under 2021 och början av 2022, när företag inledde ett stort antal sammanslagningar och förvärv. Antalet uppköp har dock minskat avsevärt i takt med att räntorna stigit och företagsvärderingarna rasat. Nu får upp till 3 200 anställda lämna företaget, meddelar The Guardian.

  De förlorade jobben representerar sju procent av bankens globala arbetsstyrka på 49 000 personer. Bloomberg News, som var först med rapportera om den föreslagna omfattningen av nedskärningarna, sa att banken skulle fortsätta anställa på juniornivå.

  Företagets vd, David M. Solomon, kan med färre anställda och minskade bonusar visa tecken på handling till bankens aktieägare, inför rapporten om helårsresultatet den 17 januari.

  Potten för den rörliga bonusdelen av lönen kan sänkas med upp till 40 procent, har Financial Times meddelat tidigare. Det kan bli långivarens största nedskärning av utbetalningar sedan finanskrisen 2008. JP Morgan Chase, Bank of America och Citigroup överväger också att sänka bonuspengarna för de anställda med ungefär en tredjedel.

   

   

  Fler notiser