Fotbollsspelaren Abbas Mohamad stöttar Andrew Tate som är misstänkt för våldtäkt och människohandel – lämnar Gais

  9 januari 2023, kl 12.15

  Gais nyförvärv Abbas Mohamad har öppet visat sitt stöd till den kontroversielle influencern Andrew Tate, som är misstänkt för våldtäkt och människohandel. Fotbollsspelaren skrev bland annat på Twitter ”Oskyldig till motsatsen bevisats. Du har mitt fulla stöd.” Dessutom delade han klipp med Tate, skriver Fotbollskanalen. Nu får han lämna klubben.

  ”Det här är givetvis något som är helt i strid med Gais värdegrund. Vi har förtydligat detta i ett enskilt samtal med spelaren, och kommer att följa ärendet vidare”, skrev föreningen tidigare på Twitter. Ur Gais värdegrund framgår det att ”verksamheten ska vara fri från sexism och homofobi”.

  Trots uttalandet och samtalet med klubben fortsatte Mohamad att dela Tates videos. I förra veckan lade Mohamad upp fyra inlägg på Instagram där han fortsatte att sprida amerikanens ifrågasatta åsikter, skriver GP.

  Superettan-klubben meddelar nu att nyförvärvet, som spelat i Norrby IF och Dalkurd FF, lämnar Gais. ”Som arbetsgivare kommer klubben inte att kommentera omständigheterna ytterligare”, skriver de på sin hemsida. Det var i december som Mohamad värvades.

   

   

  Fler notiser