Den tyska polisen säger att de har omintetgjort islamistisk cyanidattack – häktar en 32-årig iransk man och hans bror

    9 januari 2023, kl 11.30

    Tysk polis har förhindrat en terrorkomplott i landet, efter att ha arresterat en 32-årig iransk man misstänkt för att ha fått tag i dödliga gifter för att utföra en attack, rapporterar Independent. Personen ”misstänks för att ha förberett ett allvarligt våldsdåd som äventyrar staten, genom att skaffa cyanid och ricin för att begå en islamistiskt motiverad attack”, säger en talesperson för Düsseldorfs åklagare.

    Även om brottet medför ett fängelsestraff på sex månader till tio år, så var det dock inte omedelbart klart hur långt framskridna planerna för attacken var, eller om det fanns ett specifikt mål. Det finns heller inte någon indikation på att den misstänkte agerade på uppdrag av Iran, men han påstås däremot stödja en sunnitisk extremistgrupp.

    Polisen grep också en annan person i samband med husrannsakan, där en talesperson för Åklagarmyndigheten bekräftade att personen var den misstänktes bror.

    Ricin, som finns naturligt i ricinväxtens frön, kan orsaka dödsfall inom 36 till 72 timmar från exponering för en mängd så liten som ett knappnålshuvud. Det finns inget känt motgift.

     

     

    Fler notiser