Belgisk vallhund utses till världens mest intelligenta hundras, med 35 poäng av 39 möjliga – 1 000 hundar i bedömningen

  9 januari 2023, kl 13.00

  Den belgiska malinoisen, mer känd som belgisk vallhund i Sverige, har visat sig vara den mest intelligenta hunden i en studie av 13 olika raser, uppger Daily Mail. Forskare bedömde 1 000 hundar genom att testa sju kognitiva och tre beteendeuppgifter.

  Hundarna testades i förmågan att läsa mänskliga gester, och om de kunde ta en omväg runt ett genomskinligt V-format staket för att komma åt mat de kunde se. Forskarna undersökte också hur självständig en hund var, och hur snabbt de kom till en människa för att få hjälp när de fick en olöslig uppgift – att försöka få tillgång till mat i en förseglad låda.

  Belgiska vallhundar, som ofta används som polis- eller vakthundar, kom först med 35 poäng av 39. Border collies kom tvåa med 26 poäng, medan den tyska hovawarten kom trea med 25 poäng.

  Men din hund kan också bli bättre på att kommunicera med dig genom Fluent Pet, en ny teknisk lösning som visades upp på årets CES-mässa i Las Vegas. Hunden trycker på hexagonformade plattor, och du får veta om det är dags att gå på en promenad, leka eller om matskålen varit tom alldeles för länge.

   

   

  Fler notiser