Kund skjuter och dödar beväpnad rånare på restaurang i Houston – fyra skott, sedan ytterligare fyra skott och ett till

  8 januari 2023, kl 13.45

  Sent i torsdags kväll satt en handfull gäster på den mexikanska snabbmatsrestaurangen El Ranchito Taqueria i Houston, och åt sina tacos och burritos. Då kommer en svartklädd man in med pistolen i högsta hugg, och krävde att få kundernas pengar. Det går till en början bra, men han kommer inte levande därifrån.

  Med bara några steg från dörren reser sig en av gästerna upp från båset, och sätter fyra kulor i ryggen på den beväpnade mannen, skriver New York Post. Han faller ner på golvet, och får ytterligare fyra kulor i sig. Restauranggästen går sedan fram och skjuter en gång till, på nära håll.

  Kunden hämtade sedan de stulna pengarna från den misstänkte, och lämnade tillbaka dem till gästerna innan han och de andra flydde restaurangen, enligt polisen. Rånaren förklarades död på platsen av ambulanspersonal.

  Skytten lämnade restaurangen i en äldre pickup och eftersöks nu av polisen i Houston för förhör.

  Polisen söker restauranggästen, som inte är misstänkt för något brott, för att få mer information om händelsen. ”Om du är berättigad att skjuta den första kulan, så är du berättigad att fortsätta skjuta tills det dödliga hotet inte längre finns där”, säger den juridiska analytikern Carmen Roe.

   

   

  Fler notiser