Microsoft lägger till AI-chatboten Chat GPT till Bings sökmotor – hoppas kunna utmana Google med den nya funktionen

  7 januari 2023, kl 11.15

  Microsoft är enligt uppgift på väg att lansera en version av sin sökmotor Bing med den artificiella intelligensen bakom Chat GPT, lanserad av Open AI, rapporterar affärstidningen The Information. Företaget kan lansera den nya funktionen innan slutet av mars, i hopp om att utmana Googles sökmotor.

  Microsoft har sedan 2019 stöttat det San Francisco-baserade AI-företaget Open AI med tio miljarder kronor till utvecklingskostnader. För ett par månader sedan gjorde Open AI sin chatbot Chat GPT tillgänglig för allmänheten – den efterliknar mänskliga konversationer, och kan svara på ett stort antal frågor samtidigt som den imiterar mänskligt tal.

  Bings nya funktion kan göra sökmotorn mer konkurrenskraftig, i takt med att Googles annonsintäkter minskar kraftigt. Enligt New York Times kan ny våg av chatbottar som Chat GPT stöpa om eller till och med ersätta den traditionella sökmotorn på internet.

  Bings Chat GPT-funktion kan förklara begrepp på ett sätt som människor lätt kan förstå. Den kan till och med generera idéer från grunden, inklusive affärsstrategier, förslag på presenter, bloggämnen och semesterplaner.

   

   

  Fler notiser