Jordan Peterson förlorar sin psykologlicens om han vägrar ”omskolning” som ska förbättra hans beteende i sociala medier

    5 januari 2023, kl 12.15

    Jordan Peterson drar den reglerande högskolan för psykologyrket i Ontario, Kanada, inför domstol, meddelar Toronto Sun. Anledningen är att skolan vill dra in Petersons psykologlicens på grund av hans inlägg på sociala medier.

    Personer som inte bor i Kanada ber nu högskolan att straffa honom för en tweet i januari 2022. Peterson sa då att världen mycket väl kan hantera en större befolkning om den hanteras rätt, något som går emot mångas uppfattning om att jorden är överbefolkad, och att vi skadar planeten.

    Ett nytt klagomål kom i maj, när Peterson kommenterade en överviktig omslagsmodell för Sports Illustrated Swimsuit Issue: ”Förlåt. Inte vacker. Och ingen auktoritär vidsynthet kommer att ändra på det.” Också ett framträdande i Joe Rogans topprankade podd har uppmärksammats.

    Högskolan vill nu att Peterson ska genomgå vad som liknas vid omskolning med någon av deras experter inom sociala medier, vad gäller beteende och professionalism, annars återkallas licensen. Han säger själv att politiseringen av de högskolor som reglerar yrken sätter vården och den juridiska rådgivningen på spel.

     

     

    Fler notiser