Talibaner uttrycker oro över Andrew Tates öde efter gripande – anser västvärlden behöver honom för att bekämpa feminism

    4 januari 2023, kl 08.18

    Tidigare Miss New Jersey, 36-åriga Sameera Khan, twittrade i lördags om att hon diskuterade Tates arrestering och fängslande med de islamiska talibanerna i Afghanistan. ”De är oroliga för Andrew Tate, och de frågar oss om han är frigiven. De säger att västerlänningar behöver Andrew Tate, eftersom vi är förtryckta av feminister.”

    I december twittrade Khan att hon ”kommer att fortsätta försvara” Tate, ”särskilt med tanke på hur mycket det triggar de till vänster”. Tate retweetade inlägget, och lade som svar till ”Wifey”.

    Khan, som beskriver som själv som en antiwoke-journalist, är en uttalad anhängare av Tate, som har kallats ”kungen av giftig maskulinitet” och en ”farlig kvinnohatare”. Bland hans ymniga kontroversiella kommentarer säger han bland annat att kvinnor borde ”bära ett visst ansvar” om de blir våldtagna.

    2018 fick Khan sluta som Washington-korrespondent för Rysslands statliga tv-nätverk RT America, efter tweets där hon försvarade Joseph Stalins fångläger. Khans Telegram-kanal, som har 1 200 prenumeranter, lovar ”Woke Imperium News Updates” och har hashtaggen #magastalibanism.

     

     

    Fler notiser