Romeo och Julia-stjärnor stämmer filmbolag för 55 år gamla nakenscener – de var minderåriga vid inspelningstillfället

    4 januari 2023, kl 12.30

    31 december stämde stjärnorna i Romeo och Julia (1968) Paramount Pictures; de vill ha mer än fem miljarder kronor i skadestånd för en nakenscen i filmen som spelades in när de var tonåringar. De påstår också att de blev utsatta för sexuella övergrepp och trakasserier, samt blev bedragna, enligt AP.

    Romeo och Julia är en filmatisering av Shakespeares drama med samma namn, och följer två unga älskare från familjer som inte riktigt tycker om varandra. Inför nakenscenen fick de först höra att de skulle använda hudfärgade kroppsstrumpor, sedan ändrades det till kroppssmink och kameran skulle placeras på ett sätt som inte skulle visa någon nakenhet.

    Ändå filmades Leonard Whiting och Olivia Hussey nakna utan deras vetskap, i strid med Kaliforniens lagar mot oanständighet och utnyttjande av barn, står det i stämningsansökan. De har lidit känslomässig skada och mental ångest i årtionden, och karriärerna speglade inte filmens framgång.

    Stämningen lämnades in enligt en kalifornisk lag som tillfälligt upphävde preskriptionstiden för övergrepp mot barn, vilket har lett till en mängd nya stämningar.

     

     

    Fler notiser