Pojken i Vietnam är kvar i pelaren han föll ner i; nu mobiliseras soldater och experter för att försöka befria honom

  4 januari 2023, kl 11.10

  Den tioårige Thai Ly Hao Nam föll ner i en ihålig betongpelare på en byggarbetsplats i lördags, och räddningsförsöken har pågått sedan dess. Nu har man mobiliserat ett hundratal soldater och ingenjörer som förhoppningsvis ska kunna lyfta upp den 35 meter djupa pelaren, rapporterar AFP.

  Ett bredare 19 meter långt metallrör har sänkts ner runt det 25 centimeter breda betongröret som Nam är instängd i för att räddningspersonalen ska kunna ta bort lera och vatten runt pelaren, och sedan lyfta upp den. Det kommer troligen ske senare i dag.

  Pojken letade efter metallskrot på en byggarbetsplats där en ny bro växer fram. Det är inte klart om han fortfarande är vid liv. ”Pojken har varit instängd i den lilla pelaren i fyra dagar, antagligen med omfattande skador. Hoppet om att han ska vara vid liv är begränsat”, säger Doan Tan Buu, vice ordförande i provinsens folkkommitté till den statligt kontrollerade tidningen Tuổi Trẻ.

  ”Vi har gjort vårt bästa för att rädda pojken med hjälp av utrustning på plats. Vi var senare tvungna att be om hjälp från nationell nivå, och personer med expertis”, avslutar Buu.

   

   

  Fler notiser